COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Trojbarevná bábovka

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Přivítejme podzim!

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Trojbarevná bábovka

Ještě potřebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 kusů bílek
140 g moučkový cukr
5 kusů žloutek
100 ml olej
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 balení Naturamyl Puding malina příchuť Dr. Oetker
1 balení Naturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker
1 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
2 - 3 PL mléko polotučné (studené)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně na nejnižším stupni zašleháme žloutky, olej a kypřicí prášek. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a do každého zamícháme po jednom pudingu. Ke směsi s malinovým pudingem přidáme aroma. Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme postupně čokoládovou, malinovou a vanilkovou směs. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení připravíme polevu s mlékem podle návodu na obale. Bábovku polevou polijeme a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Trojbarevná bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 511 kJ
122 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tuky 6.40 g 15.23 g
Sacharidy 14.98 g 35.66 g
Bílkoviny 1.44 g 3.42 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek