Flag

Tvarohový koláč s jahodami

asi 12 porcí
Jednoduché
30
lehký zákusek
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
cukrářský sáček
cukrářský sáček

Přísady

Na těsto
100 gmáslo změkklé nebo margarín
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
80 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmleté mandle
Na náplň
200 mlsmetana ke šlehání 33% (vychlazená)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 mlmléko polotučné
120 - 150 gtvaroh polotučný s jahodovou příchutí
200 gtvaroh polotučný
250 gjahody
Na ozdobení
lístky meduňky
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilkový cukr elektrickým ručením šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně za stálého míchání přidáme po jednom vejce a vyšleháme. Smícháme mouku a kypřicí prášek, krátce vmícháme do směsi a zašleháme, naposledy ručně vmícháme mandle. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Korpus položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu ke šlehání se Smeta-fixem a vanilínovým cukrem na středním stupni dotuha. Důkladně promícháme mléko a jahodový tvaroh, přidáme tvaroh a vše ušleháme dohladka. Vmícháme ušlehanou šlehačku. Náplň naplníme do cukrářského sáčku a na korpus naneseme hustě vedle sebe pusinky. Jahody omyjeme, necháme odkapat, zbavíme stopek, rozkrojíme na půlky a rozložíme na povrch náplně.

4

Ozdobíme několika lístky meduňky a ihned podáváme nebo až do podávání uchováváme v chladničce.