COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohový koláč s višněmi

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

20.3. Přivítejme jaro!

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohový koláč s višněmi

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

350 g kompot višňový (po odkapání)
250 g tvaroh polotučný
150 g máslo nebo margarínu změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
300 g hladká mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker

Na náplň:

50 g máslo rozpuštěného
25 g mandle - plátků
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
2 PL cukr

preparation

příprava

1

Kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.

2

Na přípravu těsta v míse vařečkou utřeme tvaroh s máslem nebo margarínem, cukrem, vanilínovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše ještě důkladně prohněteme. Pomocí válečku vyválíme na obdélník 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3

Na těsto poklademe hromádky višní. Volné těsto pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

4

Koláč necháme vychladnout.

5

Na ozdobení připravíme dort-želé se šťávou a cukrem podle návodu na obale a pomocí lžíce naneseme na višně. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohový koláč s višněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712kJ
170kcal
1034kJ
247kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek