COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohový koláč s višněmi

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

20.3. Přivítejme jaro!

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohový koláč s višněmi

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

350 g kompot višňový (po odkapání)
250 g tvaroh polotučný
150 g máslo nebo margarínu změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
300 g hladká mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker

Na náplň:

50 g máslo rozpuštěného
25 g mandle - plátků
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
2 PL cukr

preparation

příprava

1

Kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.

2

Na přípravu těsta v míse vařečkou utřeme tvaroh s máslem nebo margarínem, cukrem, vanilínovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše ještě důkladně prohněteme. Pomocí válečku vyválíme na obdélník 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3

Na těsto poklademe hromádky višní. Volné těsto pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

4

Koláč necháme vychladnout.

5

Na ozdobení připravíme dort-želé se šťávou a cukrem podle návodu na obale a pomocí lžíce naneseme na višně. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohový koláč s višněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
1034 kJ
247 kcal
Tuky 8.27 g 11.99 g
Sacharidy 21.36 g 30.95 g
Bílkoviny 3.20 g 4.64 g