Flag

Valentýnské sacher dortíčky

12 porcí
Jednoduché
40
Pro všechny zamilované a milovníky sladkého
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
formu na muffiny (12 kusů)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
150 gčokoláda hořká
4 ksbílek
4 ksžloutek
160 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
160 gmáslo nebo margarínu změklého
100 gstrouhanka
Na potření
3 PLdžem meruňkový
Na ozdobení
90 mlvoda
60 gcukr
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gčokoláda hořká
100 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta naláme čokoládu na malé kousky, vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni rozpustíme. Necháme mírně zchladnout.

2

Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme máslo nebo margarín, rozpuštěnou čokoládu a strouhanku a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vařečkou zlehka vmícháme sníh. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí dvou PL naplníme formu až po okraj těstem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Dortíčky necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.

4

Dortíčky podélně rozřízneme, potřeme džem a slepíme k sobě.

5

Na ozdobení připravíme polevu. Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a vložíme polevu nakrájenou na menší kousky. Mícháme tak dlouho, dokud se poleva zcela nerozpustí a je lesklá. Pomocí PL polevu naneseme na dortíčky. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Čokoládu nalámeme a vložíme do mikroténového sáčku, důkladně uzavřeme a vložíme do horké vodní lázně rozpustit. Odstřihneme malý růžek a na pečícím papíru vytvoříme srdíčka a necháme v chladničce ztuhnout.

7

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a dortíčky ozdobíme. Dozdobíme srdíčkem.