COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské sacher dortíčky

(0)
2 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro všechny zamilované a milovníky sladkého

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské sacher dortíčky

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
formu na muffiny (12 kusů)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

150 g čokoláda hořká
4 ks bílek
4 ks žloutek
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
160 g máslo nebo margarínu změklého
100 g strouhanka

Na potření:

3 PL džem meruňkový

Na ozdobení:

90 ml voda
60 g cukr
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká
100 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta naláme čokoládu na malé kousky, vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni rozpustíme. Necháme mírně zchladnout.

2

Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme máslo nebo margarín, rozpuštěnou čokoládu a strouhanku a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vařečkou zlehka vmícháme sníh. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí dvou PL naplníme formu až po okraj těstem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

3

Dortíčky necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.

4

Dortíčky podélně rozřízneme, potřeme džem a slepíme k sobě.

5

Na ozdobení připravíme polevu. Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a vložíme polevu nakrájenou na menší kousky. Mícháme tak dlouho, dokud se poleva zcela nerozpustí a je lesklá. Pomocí PL polevu naneseme na dortíčky. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Čokoládu nalámeme a vložíme do mikroténového sáčku, důkladně uzavřeme a vložíme do horké vodní lázně rozpustit. Odstřihneme malý růžek a na pečícím papíru vytvoříme srdíčka a necháme v chladničce ztuhnout.

7

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a dortíčky ozdobíme. Dozdobíme srdíčkem.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské sacher dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1855kJ
443kcal
1892kJ
452kcal
Tuky 26.46g 27.00g
Sacharidy 48.31g 49.30g
Bílkoviny 2.33g 2.38g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek