COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské sacher dortíčky

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro všechny zamilované a milovníky sladkého

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské sacher dortíčky

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
formu na muffiny (12 kusů)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

150 g čokoláda hořká
4 ks bílek
4 ks žloutek
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
160 g máslo nebo margarínu změklého
100 g strouhanka

Na potření:

3 PL džem meruňkový

Na ozdobení:

90 ml voda
60 g cukr
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká
100 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta naláme čokoládu na malé kousky, vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni rozpustíme. Necháme mírně zchladnout.

2

Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme máslo nebo margarín, rozpuštěnou čokoládu a strouhanku a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vařečkou zlehka vmícháme sníh. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí dvou PL naplníme formu až po okraj těstem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 35 minut

3

Dortíčky necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.

4

Dortíčky podélně rozřízneme, potřeme džem a slepíme k sobě.

5

Na ozdobení připravíme polevu. Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a vložíme polevu nakrájenou na menší kousky. Mícháme tak dlouho, dokud se poleva zcela nerozpustí a je lesklá. Pomocí PL polevu naneseme na dortíčky. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Čokoládu nalámeme a vložíme do mikroténového sáčku, důkladně uzavřeme a vložíme do horké vodní lázně rozpustit. Odstřihneme malý růžek a na pečícím papíru vytvoříme srdíčka a necháme v chladničce ztuhnout.

7

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a dortíčky ozdobíme. Dozdobíme srdíčkem.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské sacher dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1855 kJ
443 kcal
1892 kJ
452 kcal
Tuky 26.46 g 27.00 g
Sacharidy 48.31 g 49.30 g
Bílkoviny 2.33 g 2.38 g