COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkovo-pomerančová omáčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vhodná jako omáčka ke zmrzlině, palačinkám nebo jen k čerstvému ovoci, krásně provoněná vanilkovou pastou.

4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo-pomerančová omáčka

Přísady:

250 ml smetana ke šlehání 33%
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 ks žloutek
30 g moučkový cukr
pomerančová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče

preparation

příprava

1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu.

2

Žloutky ve větší nádobě smícháme metličkou s cukrem a přidáme strouhanou pomerančovou kůru. Za stálého míchání přiléváme po malých částech horkou smetanu.

3

Směs vrátíme na mírný plamen a ohříváme těsně pod bod varu do chvíle, než omáčka zhoustne.

4

Můžeme ihned podávat nebo nechat vychladnout a uskladnit v lednici.

Vanilkovo-pomerančová omáčka se hodí teplá k palačinkám, ke zmrzlině nebo k čerstvému ovoci. Dá se použít ke zmražení jako zmrzlina. Její chuť je prostě neodolatelná.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo-pomerančová omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 934 kJ
223 kcal
1319 kJ
315 kcal
Tuky 20.27 g 28.55 g
Sacharidy 9.70 g 13.66 g
Bílkoviny 1.45 g 2.04 g