COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkovo-pomerančová omáčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vhodná jako omáčka ke zmrzlině, palačinkám nebo jen k čerstvému ovoci, krásně provoněná vanilkovou pastou.

4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo-pomerančová omáčka

Přísady:

250 ml smetana ke šlehání 33%
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 ks žloutek
30 g moučkový cukr
pomerančová kůra z chemicky neošetřeného pomeranče

preparation

příprava

1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu.

2

Žloutky ve větší nádobě smícháme metličkou s cukrem a přidáme strouhanou pomerančovou kůru. Za stálého míchání přiléváme po malých částech horkou smetanu.

3

Směs vrátíme na mírný plamen a ohříváme těsně pod bod varu do chvíle, než omáčka zhoustne.

4

Můžeme ihned podávat nebo nechat vychladnout a uskladnit v lednici.

Vanilkovo-pomerančová omáčka se hodí teplá k palačinkám, ke zmrzlině nebo k čerstvému ovoci. Dá se použít ke zmražení jako zmrzlina. Její chuť je prostě neodolatelná.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo-pomerančová omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 934kJ
223kcal
1319kJ
315kcal
Tuky 20.27g 28.55g
Sacharidy 9.70g 13.66g
Bílkoviny 1.45g 2.04g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek