COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční dort Red Velvet

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

K Vánocům patří červená. Doplňte je také o sametovou eleganci dortu Red Velvet.

8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční dort Red Velvet

Na těsto:

1 balení Red Velvet dort Dr. Oetker
3 ks vejce
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na krém:

85 g Směs na krém Red Velvet Dr.Oetker (součást balení)
250 ml smetana ke šlehání 33%
200 g zakysaná smetana
250 g tvaroh polotučný

Na ozdobení:

200 g brusinky čerstvé nebo kompotové višně
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na těsto s vejci a smetanou  elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 30 Minuty

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme směs na krém se smetanou, zakysanou smetanou a tvarohem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme brusinkami a poprášíme moučkovým cukrem. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční dort Red Velvet

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1687kJ
403kcal
800kJ
191kcal
Tuky 29.46g 13.96g
Sacharidy 24.37g 11.55g
Bílkoviny 10.50g 4.97g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek