COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční dort Red Velvet

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

K Vánocům patří červená. Doplňte je také o sametovou eleganci dortu Red Velvet.

8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční dort Red Velvet

Na těsto:

1 balení Red Velvet dort Dr. Oetker
3 ks vejce
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na krém:

85 g Směs na krém Red Velvet Dr.Oetker (součást balení)
250 ml smetana ke šlehání 33%
200 g zakysaná smetana
250 g tvaroh polotučný

Na ozdobení:

200 g brusinky čerstvé nebo kompotové višně
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na těsto s vejci a smetanou  elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme směs na krém se smetanou, zakysanou smetanou a tvarohem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme brusinkami a poprášíme moučkovým cukrem. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční dort Red Velvet

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1687 kJ
403 kcal
800 kJ
191 kcal
Tuky 29.46 g 13.96 g
Sacharidy 24.37 g 11.55 g
Bílkoviny 10.50 g 4.97 g