COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční oříškové dortíky

Slavnostní

O nás 40 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční oříškové dortíky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
papír na pečení
váleček
pánev
mikrotenový sáček nebo cukrářský sáček
kulatá formička (Ø 5 cm)

Na těsto:

230 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
100 g máslo nebo margarín (změklé)

Na náplň:

100 g ořechy lískové (celé)
400 g lískooříškový krém (např. Nutella)
100 g máslo (změklé)

Na ozdobení:

2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
0,5 balíčky Poleva světlá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr, vejce a máslo nebo margarín. Vše ručně vypracujeme dohladka.

2

Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Kolečka naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 14 Minuty

3

Upečená kolečka necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.

4

Na přípravu náplně opražíme lískové oříšky na pánvi bez tuku a na talíři necháme vychladnout. Lískooříškový krém a máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nejdříve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni. Krém naplníme do cukrářského nebo mikrotenového sáčku a na každé kolečko nastříkáme kroužek krému tak, aby uprostřed zůstalo volné místo na oříšek. Uložíme na 30 minut do chladničky.

5

Obě polevy rozpustíme podle návodu na obale. Namáčíme v tmavé polevě tak, abychom zakryli celý krém. Do středu vložíme vždy jeden lískový oříšek. Z bílé polevy odstřihneme růžek a dozdobíme podle fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční oříškové dortíky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 724kJ
173kcal
2194kJ
524kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek