COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štola s marcipánem

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Intenzivní chuťový zážitek

asi 16 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štola s marcipánem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

50 g rozinky
4 PL rum
500 g hladká mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
150 g cukr
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské
50 g mandle - plátků
100 g kandované ovoce
150 g máslo nebo margarínu změklého
250 g tvaroh polotučný
2 ks vejce

Na náplň:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
50 g brusinky sušených

Na potření:

150 g máslo změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, kůrou, ořechy, mandlemi a kandovaným ovocem a promícháme. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 35 cm.

2

Na přípravu náplně do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoříme váleček dlouhý 25 cm. Váleček naneseme do středu plátu a z obou stran těsto přehneme přes marcipán. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme částí rozpuštěného másla. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Po upečení štolu ihned potřeme zbylým máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem. Necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční štola s marcipánem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1976 kJ
472 kcal
1570 kJ
375 kcal
Tuky 23.03 g 18.28 g
Sacharidy 58.52 g 46.44 g
Bílkoviny 7.56 g 6.00 g