COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štola s marcipánem

Intenzivní chuťový zážitek

O nás 16 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štola s marcipánem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

50 g rozinky
4 PL rum
500 g hladká mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
150 g cukr
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské
50 g mandle - plátků
100 g kandované ovoce
150 g máslo nebo margarínu změklého
250 g tvaroh polotučný
2 ks vejce

Na náplň:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
50 g brusinky sušených

Na potření:

150 g máslo změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, kůrou, ořechy, mandlemi a kandovaným ovocem a promícháme. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 35 cm.

2

Na přípravu náplně do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoříme váleček dlouhý 25 cm. Váleček naneseme do středu plátu a z obou stran těsto přehneme přes marcipán. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme částí rozpuštěného másla. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

3

Po upečení štolu ihned potřeme zbylým máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem. Necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční štola s marcipánem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1976kJ
472kcal
1570kJ
375kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka