COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční stromeček

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vánoční jedlá dekorace nebo originální vánoční dárek ze Sněhového pečiva Dr. Oetker.

2 ks

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční stromeček

Na těsto:

1 balení Sněhové pečivo Dr. Oetker
100 ml voda studená
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Na ozdobení:

Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou a hladkou trubičkou
špejle silnější (2x)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Třetinu těsta necháme bílou. Zbylé  těsto obarvíme zelenou barvou, které naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme těsně vedle sebe pusinky do tvaru stromečku a posypeme zdobením. Bílé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou nebo řezanou trubičkou a do stromečku vytvoříme malé bílé pusinky. Nakonec pod stromeček vsuneme špejli. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba sušení: 90 Minuty

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční stromeček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1645 kJ
393 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 0 g 0 g
Sacharidy 94.23 g 52.94 g
Bílkoviny 4.13 g 2.32 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek