Flag

Veganské těstoviny z jednoho hrnce

asi 4 porce
Jednoduché
20
Jemné těstoviny s rajčaty, špenátem a Creme VEGA Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Podle chuti můžete posypat opraženými piniovými oříšky.
Náš tip
Místo 250 g mraženého špenátu můžete použít také 300 g čerstvého špenátu, ten je však potřeba přimíchat až před koncem vaření.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gšpenát listový mražený
80 gsušená rajčata v oleji
500 grajčata cherry
60 gšalotka
2 větévkytymián
2 větévkyrozmarýn
3 PLolivový olej
2 PLrajčatový protlak
1 zarovnaná KLpapriky mírně pálivá mletá
400 gširoké nudle
sůl
pepř černý čerstvě mletý
600 mlzeleninový vývar
150 gveganská smetana
1

Příprava

Špenát necháme rozmrznout. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata omyjeme a rozpůlíme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tymián a rozmarýn omyjeme a nasekáme na jemno.

2

Postup

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Šalotku, protlak a mletou papriku krátce orestujeme. Přidáme sušená i čerstvá rajčata, bylinky, nudle, špenát, 1 KL soli, trochu pepře a zeleninový vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na středním plameni, dokud nejsou těstoviny „al dente“ (9 – 10 min.), občas promícháme. Přidáme smetanu a jídlo dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

Náš tip

  • Podle chuti můžete posypat opraženými piniovými oříšky.
  • Místo 250 g mraženého špenátu můžete použít také 300 g čerstvého špenátu, ten je však potřeba přimíchat až před koncem vaření.