COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční beránek s pudingem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nesmí chybět na žádném velikonočním stole

1 beránek

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční beránek s pudingem

Ještě potřebujeme:

forma na beránka
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
5 zarovnaných PL olej
5 zarovnaných PL voda horké
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
2 KL citrónová kůra (nastrouhané z chemicky neošetřého citrónu)
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker
špetka sůl

Na ozdobení:

2 ks rozinky na očíčka
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej, horkou vodu a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma,špetku soli a elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

3

Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční beránek s pudingem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8700kJ
2078kcal
1294kJ
309kcal
Tuky 82.13g 12.22g
Sacharidy 287.62g 42.80g
Bílkoviny 38.72g 5.76g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek