COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční věnec

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slavnostní věnec se zdravějšími moukami a Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr. Oetker se doslova rozplývá na jazyku.

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční věnec

Na těsto:

3 ks bílek
3 ks žloutek
4 PL voda horká
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
100 g máslo rozpuštěné
200 g špaldová mouka polohrubá
50 g pohanková mouka
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
50 g ořechy lískové mleté

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma na věnec (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s vodou, cukrem a  vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a máslo a zamícháme. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a ořechy a vmícháme do žloutkové směsi. Poté opatrně po částech vmícháme sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Věnec necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté jej opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 749 kJ
179 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuky 12.26 g 0.95 g
Sacharidy 17.16 g 1.33 g
Bílkoviny 1.13 g 0.09 g