COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční věnec

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slavnostní věnec se zdravějšími moukami a Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr. Oetker se doslova rozplývá na jazyku.

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční věnec

Na těsto:

3 ks bílek
3 ks žloutek
4 PL voda horká
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
100 g máslo rozpuštěné
200 g špaldová mouka polohrubá
50 g pohanková mouka
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
50 g ořechy lískové mleté

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma na věnec (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s vodou, cukrem a  vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a máslo a zamícháme. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a ořechy a vmícháme do žloutkové směsi. Poté opatrně po částech vmícháme sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Věnec necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté jej opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 749 kJ
179 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuky 12.26 g 0.95 g
Sacharidy 17.16 g 1.33 g
Bílkoviny 1.13 g 0.09 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek