COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční věnečky na vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální a praktické

asi 9 - 10 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční věnečky na vajíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

450 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 ks vejce
1 ks bílek
50 g máslo rozpuštěného
100 ml mléko polotučné vlažného
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na potření:

1 ks žloutek

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidáme vejce, bílek, máslo, mléko a smetanu a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, krátce prohněteme a nakrájíme na 18-20 kousků. Každý kousek vyválíme na váleček asi 25 cm dlouhý. Vždy dva válečky spleteme dohromady, konce zmáčkneme k sobě a vytvoříme věneček. Věnečky klademe na plechy vyložené papírem na pečení. Před pečením necháme na teplém místě ještě 15 minut kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

3

Po vychladnutí vložíme do středu věnečků uvařená malovaná vejce.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční věnečky na vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1277 kJ
305 kcal
1331 kJ
318 kcal
Tuky 10.84 g 11.29 g
Sacharidy 44.54 g 46.40 g
Bílkoviny 7.65 g 7.97 g