COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňová galetka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Moučník s francouzským šarmem. Smyslná kombinace višní a Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker potěší každého gurmána.

O nás 8 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňová galetka

Na těsto:

180 g hladká mouka
2 zarovnaná PL cukr
0,5 KL sůl
110 g máslo
45 g tuk na pečení 100% ztužený
5 PL voda studená

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
50 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
300 g višně odpeckované
3 zarovnaných PL mandlová moučka
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1/2 citrónu

Na potření a posypání:

1 ks vejce
1 PL voda
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
potravinářská folie
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme najemno nastrouhané máslo a najemno nastrouhaný tuk a krátce ručně vypracujeme na drobenku. Přidáme vodu a důkladně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však přes noc.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o průměru asi 40 cm.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem a vymícháme dohladka. Poté naneseme náplň do středu a rozetřeme tak, abychom nechali volné okraje široké asi 15 cm. V jiné míse smícháme důkladně višně s mandlovou moučkou, pastou a citrónovou šťávou. Náplň naneseme do středu, ale opět necháme na tvarohové náplni volný okraj široký asi 2 cm. Poté okraje těsta přehneme do středu.

4

Povrch pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

5

Galetku necháme vychladnout.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek