Višňová galetka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Moučník s francouzským šarmem. Smyslná kombinace višní a Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker potěší každého gurmána.

asi 8 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňová galetka

Na těsto:

180 g hladká mouka
2 zarovnaná PL cukr
0,5 KL sůl
110 g máslo
45 g tuk na pečení 100% ztužený
5 PL voda studená

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
50 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
300 g višně odpeckované
3 zarovnaných PL mandlová moučka
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1/2 citrónu

Na potření a posypání:

1 ks vejce
1 PL voda
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
potravinářská folie
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme najemno nastrouhané máslo a najemno nastrouhaný tuk a krátce ručně vypracujeme na drobenku. Přidáme vodu a důkladně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však přes noc.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o průměru asi 40 cm.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem a vymícháme dohladka. Poté naneseme náplň do středu a rozetřeme tak, abychom nechali volné okraje široké asi 15 cm. V jiné míse smícháme důkladně višně s mandlovou moučkou, pastou a citrónovou šťávou. Náplň naneseme do středu, ale opět necháme na tvarohové náplni volný okraj široký asi 2 cm. Poté okraje těsta přehneme do středu.

4

Povrch pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 45 minut

5

Galetku necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Višňová galetka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1377 kJ
329 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuky 18.05 g 12.45 g
Sacharidy 35.05 g 24.18 g
Bílkoviny 7.44 g 5.13 g

Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní

Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám