Flag

Višňová galetka

asi 8 porcí
Středně obtížné
45
Moučník s francouzským šarmem. Smyslná kombinace višní a Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker potěší každého gurmána.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo mandlové moučky můžeme na zahuštění použít strouhanku.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
180 ghladká mouka
2 zarovnané PLcukr
0,5 KLsůl
110 gmáslo
45 gtuk na pečení 100% ztužený
5 PLvoda studená
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
50 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLGustin bez lepku Dr. Oetker
300 gvišně odpeckované
3 zarovnaných PLmandlová moučka
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
1 PLvoda
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
potravinářská folie
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme najemno nastrouhané máslo a najemno nastrouhaný tuk a krátce ručně vypracujeme na drobenku. Přidáme vodu a důkladně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však přes noc.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o průměru asi 40 cm.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem a vymícháme dohladka. Poté naneseme náplň do středu a rozetřeme tak, abychom nechali volné okraje široké asi 15 cm. V jiné míse smícháme důkladně višně s mandlovou moučkou, pastou a citrónovou šťávou. Náplň naneseme do středu, ale opět necháme na tvarohové náplni volný okraj široký asi 2 cm. Poté okraje těsta přehneme do středu.

4

Povrch pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Galetku necháme vychladnout.

Náš tip

  • Místo mandlové moučky můžeme na zahuštění použít strouhanku.