COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vrstvený broskvovo-malinový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Duhová pochoutka, které potěší oko i chuťové pohárky. Jednoduchá a rychlá příprava se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.

asi 3 sklenic (á 350 ml)

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Vrstvený broskvovo-malinový džem

Na džem:

400 g broskve (oloupané, odpeckované a nakrájené)
100 ml džus pomerančový 100 %
0,5 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

Na džem:

500 g maliny (očištěné)
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
0,5 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu broskvového džemu vložíme broskve do hrnce a pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme. Přidáme džus a ½ balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu, naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme asi 15 minut tuhnout.

2

Na přípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme dřeň z lusku a ½ balíčku želírovacího cukru a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na broskvový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!

Nutriční hodnoty na recept Vrstvený broskvovo-malinový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 88 kJ
21 kcal
352 kJ
84 kcal
Tuky 0.08 g 0.33 g
Sacharidy 5.56 g 22.23 g
Bílkoviny 0.22 g 0.88 g