Jahody probereme, očistíme, opatrně omyjeme a odvážíme 600 g. Rebarboru oloupeme ostrým nožem, nakrájíme na malé kousky a odvážíme 400 g. Jahody i rebarboru vložíme do hrnce a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.
K pyré v hrnci přidáme obsah balení Gelfix Super Plus smíchaný se 2 lžícemi cukru a vanilkové aroma. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbytek cukru a směs znovu přivedeme k varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Sebereme případnou pěnu a ihned plníme do sklenic až po okraj.
Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování