Flag

Zeleninové dortíčky

asi 12 kusů
Jednoduché
45
Slané pohoštění vhodné i pro vegetariány.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Mrkev lze nahradit dýní a dochutit dle chuti bylinkami a kořením.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
papírové košíčky

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaných KLsůl
1 zarovnaných KLcukr
150 mlvoda
2 PLolej
Na náplň
300 gmrkve
300 gcuketa
2 PLolej
0,5 KLsůl
špetkapepř
125 gbylinkový sýr
1 zarovnaná KLGustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně mrkev i cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci zahřejeme olej, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a asi 5 minut podusíme. Sýr smícháme se škrobem, přidáme k zelenině a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu pomocí válečku vyválíme placky o průměru asi 10 cm a vyložíme jimi košíčky ve formě. Do vytvořených košíčků naneseme náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Dortíčky podáváme vlažné.

Náš tip

  • TIP: Mrkev lze nahradit dýní a dochutit dle chuti bylinkami a kořením.