COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Grilovaná zelenina s rafinovanou polentou a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 10 kusů

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

Na plech:

trochu olivový olej

Bylinková polenta:

1 ks šalotka
2 PL olivový olej
400 ml zeleninový vývar
125 g polenta (kukuřičná krupice)
3 větévky rozmarýn
5 větévky tymián čerstvý
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
sůl
pepř černý čerstvě mletý

Zeleninové špízy ratatouille:

asi 20 kusů rajčata koktejlová
asi 500 g papriky žlutá
1 ks cuketa (asi 250 g)
150 g lilek
3 větévky rozmarýn
4 větévky tymián čerstvý
asi 8 PL olivový olej
sůl
pepř černý čerstvě mletý

Kromě toho:

asi 10 ks kovové špízy

preparation

příprava

1

Bylinková polenta

Šalotku očistíme a nakrájíme úplně na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm šalotku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Metličkou vmícháme kukuřičnou krupici a necháme nabobtnat podle návodu. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemno, promícháme spolu s krémem VEGA a dochutíme solí a pepřem. Prkénko navlhčíme vodou a do hladka obalíme potravinářskou fólií. Na ni naneseme hmotu do tvaru obdélníku (cca 12 x 15 cm) a necháme vychladnout.

2

Zeleninové špízy ratatouille

Rajčata omyjeme. Papriky očistíme a pokrájíme na přibližně 20 stejně velkých kousků. Cuketu omyjeme a pokrájíme na 10 plátků. Lilek omyjeme, podle velikosti přepůlíme nebo rozčtvrtíme a pokrájíme na 10 kousků. Bylinky omyjeme, nasekáme a ve velké míse smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme zeleninu a vše důkladně promícháme. Přikrytou zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.

3

Bylinkovou polentu nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 3 x 3 cm, které střídavě se zeleninou napichujeme na špízy. V průběhu grilování obracíme.

Nutriční hodnoty na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 11166 kJ
2667 kcal
272 kJ
65 kcal
Tuky 93.19 g 2.27 g
Sacharidy 359.01 g 8.75 g
Bílkoviny 88.07 g 2.15 g