COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Grilovaná zelenina s rafinovanou polentou a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 10 kusů

střední obtížnost 60 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

Na plech:

trochu olivový olej

Bylinková polenta:

1 ks šalotka
2 PL olivový olej
400 ml zeleninový vývar
125 g polenta (kukuřičná krupice)
3 větévky rozmarýn
5 větévky tymián čerstvý
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
sůl
pepř černý čerstvě mletý

Zeleninové špízy ratatouille:

asi 20 kusů rajčata koktejlová
asi 500 g papriky žlutá
1 ks cuketa (asi 250 g)
150 g lilek
3 větévky rozmarýn
4 větévky tymián čerstvý
asi 8 PL olivový olej
sůl
pepř černý čerstvě mletý

Kromě toho:

asi 10 ks kovové špízy

preparation

příprava

1

Bylinková polenta

Šalotku očistíme a nakrájíme úplně na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm šalotku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Metličkou vmícháme kukuřičnou krupici a necháme nabobtnat podle návodu. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemno, promícháme spolu s krémem VEGA a dochutíme solí a pepřem. Prkénko navlhčíme vodou a do hladka obalíme potravinářskou fólií. Na ni naneseme hmotu do tvaru obdélníku (cca 12 x 15 cm) a necháme vychladnout.

2

Zeleninové špízy ratatouille

Rajčata omyjeme. Papriky očistíme a pokrájíme na přibližně 20 stejně velkých kousků. Cuketu omyjeme a pokrájíme na 10 plátků. Lilek omyjeme, podle velikosti přepůlíme nebo rozčtvrtíme a pokrájíme na 10 kousků. Bylinky omyjeme, nasekáme a ve velké míse smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme zeleninu a vše důkladně promícháme. Přikrytou zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.

3

Bylinkovou polentu nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 3 x 3 cm, které střídavě se zeleninou napichujeme na špízy. V průběhu grilování obracíme.

Nutriční hodnoty na recept Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 11166 kJ
2667 kcal
272 kJ
65 kcal
Tuky 93.19 g 2.27 g
Sacharidy 359.01 g 8.75 g
Bílkoviny 88.07 g 2.15 g