Flag

Celozrnné kakaové linecké pečivo s matcha krémem

asi 32 kusů
Jednoduché
30
Netradiční linecké cukroví s Černým kakaem Dr. Oetker a se zeleným krémem bude nepřehlédnutelné na vašem slavnostním stole.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
130 gmouka celozrnná pšeničná
100 ghladká mouka
20 gČerné kakao Dr. Oetker
špetkasůl
70 gcukr třtinový
1 ksžloutek
125 gmáslo změklé
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
4 KLmatcha prášku
50 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gčokoláda bílá
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka a kytičky
plech na pečení
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kakaem, solí a cukrem. Přidáme žloutek, máslo a pastu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme minimálně na 30 minut do chladničky, nejlépe do druhého dne.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátek vykrájíme. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v menším hrnci rozmícháme matcha prášek ve smetaně. Smetanu přivedeme k varu a nalijeme na nalámanou čokoládu. Necháme chvíli stát, mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a vmícháme pastu. Krém necháme zchladnout a zhoustnout. Poté jím slepíme linecké pečivo.