Flag

Vánoční pomerančový dort

12 porcí
Jednoduché
50
Chcete překvapit vánočním dortem? Vyzkoušejte náš pomerančový dort, který krásně provoní Finesse Pomerančová kůra Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Jestliže se nám udělají v krokantu hrudky, pomocí válečku je rozdrtíme. Pokud chceme vytvořit dokonalé hvězdičky, z papíru si připravíme kruh s vystříhanými hvězdičkami. Položíme ho na povrch dortu a krokant nasypeme. Papír pak opatrně odstraníme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksžloutek
3 PLvoda
130 gmoučkový cukr
4 PLolej
špetkasůl
130 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 ksbílek
Na krokant
30 gcukr
1 PLvoda
50 gořechy mleté
Na náplň
250 gtvaroh tučný
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
50 gcukr
2 PLdžus pomerančový
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
5 PLdžus pomerančový
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
asi 3 kspomeranč na tenké plátky
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s vodou, cukrem, olejem a solí šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kůrou. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy, přendáme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu krokantu na pánvi zkaramelizujeme cukr s vodou. Vmícháme ořechy, odstavíme a necháme vychladnout.

4

Na náplň v míse vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem, cukrem a 2 PL džusu. Želatinu necháme s 5 PL džusu asi 10 minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpustíme. A ihned vmícháme do tvarohové směsi. Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha a zlehka vmícháme do tuhnoucí směsi. Nakonec vmícháme 2 PL krokantu.

5

Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

6

Dort ozdobíme po krajích plátky pomeranče a zbylým krokantem. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Jestliže se nám udělají v krokantu hrudky, pomocí válečku je rozdrtíme. Pokud chceme vytvořit dokonalé hvězdičky, z papíru si připravíme kruh s vystříhanými hvězdičkami. Položíme ho na povrch dortu a krokant nasypeme. Papír pak opatrně odstraníme.