
Vánoční stromeček
Přísady
Příprava:
V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Třetinu těsta necháme bílou. Zbylé těsto obarvíme zelenou barvou, které naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme těsně vedle sebe pusinky do tvaru stromečku a posypeme zdobením. Bílé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou nebo řezanou trubičkou a do stromečku vytvoříme malé bílé pusinky. Nakonec pod stromeček vsuneme špejli. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 110 °C
Teplota trouby s větrákem: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Související recepty

Punčový tunel

Kakaové sušenky

Kokosové rozpuky

Malinové dortíky

Vánoční pomerančový dort

Vánoční stromečky a sněhuláci
