Na přípravu marmelády nakrájíme citróny na malé kousky. Do hrnce vložíme zázvor, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Přidáme citróny a povaříme, dokud nepustí šťávu. Přidáme brandy, extrakt, Pektin smíchaný s 2 PL Želírovacího cukru a pár minut povaříme.
Nakonec přidáme zbylý Želírovací cukr a za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Pokud chcete, můžete pomocí ponorného mixéru rozmixovat.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí dostatečně tuhá, plníme do připravených sklenic až po okraj.
Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování