
Jahodový koláč
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané koláčové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus ihned vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Smetanu dobře promícháme s cukrem, citrónovou kůrou a smeta-fixem a rozetřeme na vychladlý korpus. Na povrch naskládáme jahody.
Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obalu. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.
Související recepty

Krtkův dort se žížalami

Muffiny s glazurovanými jablky

Borůvkovo-skořicoví šneci

Krémové dortíčky

Jahodový cheesecake

Jahodový mramorovaný koláč
