
Jahodový sirup základní
2 litrů
Jednoduché
40
Nejlepší sirup pro všechny vykouzlíte i Vy rychle a jednoduše s pomocí Sirupfixu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
1 kg
jahody očištěné
500 ml
voda
1 kg
cukr
1 balíček
2 ks
citrón chemicky neošetřený
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.
2
Druhý den propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.
Recipe Tips
Vychutnejte si sirup s vychlazenou sycenou minerálkou nebo proseccem.
Tipy
Tip: Vychutnejte si sirup s vychlazenou sycenou minerálkou nebo proseccem.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Mirabelkovo-nektarinkový džem![]()

40 MinJednoduché
Mirabelkovo-nektarinkový džem
40 MinJednoduché
Mirabelkovo-nektarinkový džem
Pomelový sirup s limetkou![]()

40 MinJednoduché
Pomelový sirup s limetkou
40 MinJednoduché
Pomelový sirup s limetkou
Meruňkovo-zázvorový džem![]()

40 MinJednoduché
Meruňkovo-zázvorový džem
40 MinJednoduché
Meruňkovo-zázvorový džem
Brusinkový džem s třtinovým cukrem![]()

40 MinJednoduché
Brusinkový džem s třtinovým cukrem
40 MinJednoduché
Brusinkový džem s třtinovým cukrem
Jahodový sirup s mátou![]()

40 MinJednoduché
Jahodový sirup s mátou
40 MinJednoduché
Jahodový sirup s mátou
Jahodový topping z růžového vína![]()

25 MinJednoduché
Jahodový topping z růžového vína
25 MinJednoduché
Jahodový topping z růžového vína
Podzimní džem![]()

40 MinJednoduché
Podzimní džem
40 MinJednoduché
Podzimní džem