
Pivní chlebíčky s dvěma náplněmi
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme máslo nebo margarín a pivo, ze kterého odebereme 3 PL na potření. Ručně vypracujeme dohladka, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut na teplém místě kynout.
Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na dva čtverce 30 × 30 cm. Na jeden čtverec těsta rozložíme šunku, pokrájené švestky a ovčí sýr tak, že necháme asi 1 cm volné okraje (obr. 1).
Doba pečení: asi 30 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Zarolujeme a položíme spojem na plech vyložený papírem na pečení. Druhý čtverec připravíme stejně se salámem a sýrem. Chlebíčky necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Povrch obou chlebíčků pomocí ostrého nože několikrát nařežeme asi 3 cm hluboko a potřeme zbylým pivem (obr. 2). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Chlebíčky nakrájíme a podáváme teplé.
Související recepty

Kringel se šunkou a cuketou

Špenátové koláčky

Pikantní muffiny

Houstičky s česnekem a bylinkami

Pikantní brynzové krekry

Pizza muffiny
