
Švestková omáčka
asi 4 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Jedinečná švestková omáčka, která se skvěle hodí ke steaku s použitím Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
1 kg
švestky (zralé)
1 ks
cibule středně velká
200 ml
voda
50 ml
červené víno
1 zarovnaná KL
pepř černý mletý
0,5 KL
sůl
0,5 KL
zázvor (sušený, mletý)
1 zarovnaná PL
1 balení
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 ks
sklenice vč. víček
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu omáčky vložíme do většího hrnce očištěné, vypeckované švestky, najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 1 hodinu povaříme. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme citrónovou kůru, víno, pepř, sůl, zázvor, perníkové koření a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Jablečný kompot s ananasovou příchutí![]()

30 MinJednoduché
Jablečný kompot s ananasovou příchutí
30 MinJednoduché
Jablečný kompot s ananasovou příchutí
Dýňovo-hruškový džem![]()

40 MinJednoduché
Dýňovo-hruškový džem
40 MinJednoduché
Dýňovo-hruškový džem
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem![]()

25 MinJednoduché
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem
25 MinJednoduché
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem
Netradiční džem ze švestek![]()

40 MinJednoduché
Netradiční džem ze švestek
40 MinJednoduché
Netradiční džem ze švestek
Švestkovo-čokoládová pomazánka![]()

40 MinJednoduché
Švestkovo-čokoládová pomazánka
40 MinJednoduché
Švestkovo-čokoládová pomazánka
Švestková pomazánka![]()

140 MinJednoduché
Švestková pomazánka
140 MinJednoduché
Švestková pomazánka
Bezový sirup klasický![]()

20 MinJednoduché
Bezový sirup klasický
20 MinJednoduché
Bezový sirup klasický