Na přípravu kompotu hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájím je na čtvrtky. Odstraníme jadřince a vložíme do připravených sklenic.
Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, karamelový cukr a koření. Povaříme alespoň 5 minut, přidáme pomůcku ke konzervování a poté necháme zchladnout.
Sirupem zalijeme připravené sklenice s hruškami až po okraj. Důkladně uzavřeme víčkem.
Sklenice umístíme na plech, podlijeme vodou a vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 85°C.
Nakonec necháme sklenice v troubě vychladnout, případně je po vyjmutí zabalíme do deky a necháme vychladnout tímto způsobem.
Po otevření doporučujeme kompot skladovat v chladničce a zkonzumovat do 48 hodin.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování