Flag

Veganské dipy

asi 16 porcí
Jednoduché
60
Super tipy na rychlé dipy s veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Jablkovo-papájový dip
1 kspapája
1 ksjablko (cca 150 g)
1 kscibule
4 PLocet bylinkový
30 gcukr
150 gveganská smetana
sůl
Dip z ovčího sýra
1 ksjarní cibulka
100 govčí sýr
česnek (2 stroužky)
3 kstřešňová paprika nakládaná
150 gveganská smetana
Česnekovo-mrkvový dip
1 ksmrkve
česnek (2 stroužky)
150 gveganská smetana
kari koření
sůl
pepř černý čerstvě mletý
Aioli (česnekový dip)
česnek (4 stroužky)
250 gmajonéza
150 gveganská smetana
1

Jablkovo-papájový dip

Papáju oloupeme a rozpůlíme, semena odstraníme. Jablko umyjeme a rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a všechny tři přísady pokrájíme na drobné kostky. Bylinkový ocet s cukrem krátce zahřejeme, dokud se cukr nerozpustí, a necháme vychladnout. Přimícháme smetanu a kostičky cibule a ovoce. Dip dochutíme solí a podáváme nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.

2

Dip z ovčího sýra

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Ovčí sýr rozmačkáme vidličkou. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Třešňové papriky nakrájíme na drobno. Smetanu promícháme s ovčím sýrem, česnekem a paprikou a podáváme např. k dušené nebo syrové zelenině nebo k pečenému masu.

3

Česnekovo-mrkvový dip

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Smetanu promícháme s nastrouhanou mrkví a česnekem, dochutíme kari, solí a pepřem. Podáváme např. k syrové zelenině nebo k pečeným bramborám.

4

Aioli (česnekový dip)

Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Majonézu smícháme se smetanou a česnekem, případně dochutíme kořením. Je výborný ke grilovanému masu, rybě nebo zelenině.