Andělské řezy

(0)
4 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rafinované a lahodné

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Andělské řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

bílek
žloutek
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml smetana ke šlehání 33%
200 g mouka polohrubá
0,5 balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
250 g máslo změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
4 zarovnaná PL rum

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Crème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g kokos strouhaný

Na ozdobení:

20 g kokos strouhaný
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu vanilkové náplně uvaříme Zlaté klasy podle návodu na obale, ale pouze se 750 ml mléka. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec krátce zašleháme rum. Náplň naneseme na korpus a stejnoměrně rozetřeme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na přípravu kokosové náplně nalijeme smetanu do vyšší nádoby. Přidáme Crème Olé, Smeta-fix a na středním stupni šleháme asi 1 minutu. Náplň nesmí být příliš tuhá. Nakonec vmícháme kokos a rozetřeme na vanilkovou náplň.

5

Nakrájíme na řezy, posypeme kokosem a ozdobíme perličkami.

Nutriční hodnoty na recept Andělské řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1210 kJ
289 kcal
1139 kJ
272 kcal
Tuky 19.95 g 18.82 g
Sacharidy 24.34 g 22.97 g
Bílkoviny 3.22 g 3.04 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám