COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Andělské řezy

(0)
2 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

rafinované a lahodné

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Andělské řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

bílek
žloutek
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml smetana ke šlehání 33%
200 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
250 g máslo změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
4 zarovnaná PL rum

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Crème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g kokos strouhaný

Na ozdobení:

20 g kokos strouhaný
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu vanilkové náplně uvaříme Zlaté klasy podle návodu na obale, ale pouze se 750 ml mléka. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec krátce zašleháme rum. Náplň naneseme na korpus a stejnoměrně rozetřeme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na přípravu kokosové náplně nalijeme smetanu do vyšší nádoby. Přidáme Crème Olé, Smeta-fix a na středním stupni šleháme asi 1 minutu. Náplň nesmí být příliš tuhá. Nakonec vmícháme kokos a rozetřeme na vanilkovou náplň.

5

Nakrájíme na řezy, posypeme kokosem a ozdobíme perličkami.

Nutriční hodnoty na recept Andělské řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1210kJ
289kcal
1139kJ
272kcal
Tuky 19.95g 18.82g
Sacharidy 24.34g 22.97g
Bílkoviny 3.22g 3.04g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek