Flag

Banánové tartaletky s medovým krémem

8 kusů
Středně obtížné
65
Slavnostní tartaletky, které skvěle vypadají a ještě lépe chutnají.
Přísady
Příprava
Náš tip
Kokos pražíme na pánvi na sucho a na mírném plameni.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
špetkasůl
150 gmáslo změklé
2 PLvoda
Na krém
300 mlmléko polotučné
35 gcukr
2 PLmed tekutý
2 zarovnané PLGustin bez lepku Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksžloutek
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na ozdobení
4 ksbanán baby
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 zarovnané PLkokos strouhaný (opražený)
2 PLmed tekutý
Ještě potřebujeme
plech na pečení
8 ksformičky na tartaletky (Ø 10 cm)
flambovací pistole
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouky se solí. Přidáme máslo a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a naneseme jej do vymazaných formiček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Tartaletky necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do hrnce mléko. Přidáme cukr, med, škrob, sůl, žloutek a vanilkovou pastu a za stálého míchání přivedeme do varu. Povaříme asi 2 minutu do zhoustnutí. Odstavíme a necháme zchladnout. Krém naneseme na tartaletky.

4

Na ozdobení oloupeme banány a podélně je rozřízneme. Řeznou stranu banánu posypeme třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole opálíme tak, dokud se s cukru nevytvoří tvrdá skořápka. Banány přeneseme na krém, posypeme kokosem a pokapeme medem.

Náš tip

  • Kokos pražíme na pánvi na sucho a na mírném plameni.