COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Borůvkový džem

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutný džem s vysokým podílem ovoce (až 74%) a sníženou energetickou hodnotou si můžete s Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker připravit i Vy!

asi 4 sklenice

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Borůvkový džem

Na džem:

700 g borůvky omytých
1 balení Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
120 ml voda

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnci rozmixujeme borůvky. Přidáme želírovací ovocný cukr, vodu a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Borůvkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 33 kJ
8 kcal
255 kJ
61 kcal
Tuky 0.06 g 0.45 g
Sacharidy 2.04 g 15.70 g
Bílkoviny 0.08 g 0.61 g