COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Broskvovo-tvarohové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

lehké a ovocné

O nás 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Broskvovo-tvarohové řezy

Na těsto:

200 g moučkový cukr
4 ks žloutek
8 - 10 PL voda vlažná
250 g mouka hrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ks bílek

Na náplň:

1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
50 ml voda
3 PL rum
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný měkký (lze i tučný)
2 PL mléko polotučné
2 PL cukr
velký kompot broskví nebo 400g čerstvých omytých a vypeckovaných broskví (možno též i meruněk)

Na ozdobení:

broskve nebo meruňky - vykrájet kolečka
čokoládové hoblinky

preparation

příprava

1

Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Po vychladnutí korpus rozpůlíme na dva tenké pláty a otočíme tak, aby byla vrchní a spodní část (upečené části) uvnitř buchty (stranou k náplni).

3

Na přípravu želatinu necháme nabobtnat ve vodě s rumem. Tvaroh rozšleháme s cukrem, vanilinovým cukrem a mlékem a potom dobře vmícháme ušlehanou šlehačku. Namočenou želatinu rozehřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!). Želatinu necháme trochu zchladnout a pak ji důkladně vmícháme do tvarohovo-šlehačkové směsi.

4

1/4 náplně dáme stranou a do zbytku vmícháme broskve nakrájené na drobné kousky. Náplň natřeme na plát korpusu a přikryjeme druhým plátem. Trochu přitlačíme korpus ke krému.

5

Náplň, kterou jsme dali stranou, natřeme na horní stranu moučníku. Ozdobíme v řadách kousky ovoce a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.

Nutriční hodnoty na recept Broskvovo-tvarohové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1323kJ
316kcal
938kJ
224kcal
Tuky 14.57g 10.33g
Sacharidy 40.49g 28.72g
Bílkoviny 5.40g 3.83g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek