COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čajový krém s krokantem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Překvapení pro návštěvu

asi 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čajový krém s krokantem

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač

Na krokant:

20 g cukr
30 g ořechy lískové

Na krém:

Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 4 plátky)
2 PL voda
200 ml voda
3 sáček černý čaj
pomeranč
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

physalis plod (mochyně peruánská)

preparation

příprava

1

Na přípravu krokantu na pánvi rozpustíme cukr a přidáme nasekané lískové ořechy. Mícháme, dokud se ořechy v cukru neobalí. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pomocí válečku rozdrtíme.

2

Na přípravu krému necháme želatinu nabobtnat s 2 PL vody podle návodu na obale. Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme do varu. Vložíme sáčky čaje a necháme asi 3 minuty louhovat. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Sáčky čaje odstraníme a do čaje vmícháme cukr, vanilínový cukr a pomerančovou šťávu. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v čaji. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky.

3

3. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Krém rozdělíme do skleniček a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky tuhnout.

4

Ozdobíme krokantem a physalisem.

Nutriční hodnoty na recept Čajový krém s krokantem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1231 kJ
294 kcal
900 kJ
215 kcal
Tuky 20.90 g 15.25 g
Sacharidy 25.23 g 18.41 g
Bílkoviny 2.25 g 1.64 g