COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čajový krém s krokantem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Překvapení pro návštěvu

O nás 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čajový krém s krokantem

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač

Na krokant:

20 g cukr
30 g ořechy lískové

Na krém:

Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 4 plátky)
2 PL voda
200 ml voda
3 sáček černý čaj
pomeranč
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

physalis plod (mochyně peruánská)

preparation

příprava

1

Na přípravu krokantu na pánvi rozpustíme cukr a přidáme nasekané lískové ořechy. Mícháme, dokud se ořechy v cukru neobalí. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pomocí válečku rozdrtíme.

2

Na přípravu krému necháme želatinu nabobtnat s 2 PL vody podle návodu na obale. Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme do varu. Vložíme sáčky čaje a necháme asi 3 minuty louhovat. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Sáčky čaje odstraníme a do čaje vmícháme cukr, vanilínový cukr a pomerančovou šťávu. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v čaji. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky.

3

3. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Krém rozdělíme do skleniček a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky tuhnout.

4

Ozdobíme krokantem a physalisem.

Nutriční hodnoty na recept Čajový krém s krokantem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1231kJ
294kcal
900kJ
215kcal
Tuky 20.90g 15.25g
Sacharidy 25.23g 18.41g
Bílkoviny 2.25g 1.64g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek