COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Chlebík s pestem z medvědího česneku

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chutný chlebík na malý hlad s pestem z medvědího česneku.

3 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Chlebík s pestem z medvědího česneku

Na pesto:

2 hrsti medvědí česnek čerstvý
100 g parmazán strouhaný
60 g ořechy vlašské
100 ml olivový olej
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
sůl podle chuti

Na těsto:

200 g špaldová mouka hladká
100 g špaldová mouka polohrubá
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
150 ml olivový olej
100 ml voda vlažná
4 PL připraveného pesta z medvědího česneku
250 g mozzarella mini

Na potření a posypání:

1 PL olivový olej
50 g dýňová semínka

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu pesta vložíme do mísy medvědí česnek, parmazán, ořechy, olej, šťávu a sůl a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme je prsty do oválu. Jednu část těsta potřeme pestem a naneseme rovnoměrně na půlky nakrájenou mozzarellu. Přiložíme druhou část těsta a po okrajích přitlačíme, aby nám náplň nevytékala. Chlebík přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme olejem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Chlebík s pestem z medvědího česneku

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1838kJ
439kcal
13kJ
3kcal
Tuky 37.64g 0.28g
Sacharidy 8.02g 0.06g
Bílkoviny 19.19g 0.14g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek