COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Chlebík s pestem z medvědího česneku

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutný chlebík na malý hlad s pestem z medvědího česneku.

3 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Chlebík s pestem z medvědího česneku

Na pesto:

2 hrsti medvědí česnek čerstvý
100 g parmazán strouhaný
60 g ořechy vlašské
100 ml olivový olej
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
sůl podle chuti

Na těsto:

200 g špaldová mouka hladká
100 g špaldová mouka polohrubá
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
150 ml olivový olej
100 ml voda vlažná
4 PL připraveného pesta z medvědího česneku
250 g mozzarella mini

Na potření a posypání:

1 PL olivový olej
50 g dýňová semínka

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu pesta vložíme do mísy medvědí česnek, parmazán, ořechy, olej, šťávu a sůl a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme je prsty do oválu. Jednu část těsta potřeme pestem a naneseme rovnoměrně na půlky nakrájenou mozzarellu. Přiložíme druhou část těsta a po okrajích přitlačíme, aby nám náplň nevytékala. Chlebík přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme olejem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 40 minut

Nutriční hodnoty na recept Chlebík s pestem z medvědího česneku

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1838 kJ
439 kcal
13 kJ
3 kcal
Tuky 37.64 g 0.28 g
Sacharidy 8.02 g 0.06 g
Bílkoviny 19.19 g 0.14 g