COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Chlebová kvásková placka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavá kvásková placka ze Žitného kvásku Dr. Oetker.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Chlebová kvásková placka

Na těsto:

180 g hladká mouka
1 zarovnaná KL sůl
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
150 ml voda vlažná
1 PL olej

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím a kváskem. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a pomocí válečku vyválíme plát ø asi 30 cm. Plát naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 20 minut

Nutriční hodnoty na recept Chlebová kvásková placka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1641 kJ
392 kcal
892 kJ
213 kcal
Tuky 7.76 g 4.22 g
Sacharidy 68.11 g 37.01 g
Bílkoviny 13.06 g 7.10 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek