COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Cibulová omáčka

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Cibulová omáčka je deální ke grilování. Připravíte jí jednoduše s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker. Vyzkoušejte!

O nás 4 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Cibulová omáčka

Přísady:

500 g cibule bílá
500 g cibule červená
2 PL olivový olej
1 zarovnaná KL sůl
1 PL cukr
1 ks jablka oloupané nastrouhané
150 ml ocet červený vinný
150 ml červené víno
2 zarovnaná KL zázvor mletý
2 ks česnek prolisované stroužky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
300 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Cibulová omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100kJ
24kcal
477kJ
114kcal
Tuky 0.03g 0.15g
Sacharidy 5.40g 25.71g
Bílkoviny 0.15g 0.73g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek