na recept Cibulová omáčka
500 g | cibule bílá |
500 g | cibule červená |
2 PL | olivový olej |
1 zarovnaná KL | sůl |
1 PL | cukr |
1 ks | jablka oloupané nastrouhané |
150 ml | ocet červený vinný |
150 ml | červené víno |
2 zarovnaná KL | zázvor mletý |
2 ks | česnek prolisované stroužky |
1 balíček | Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker |
300 g | cukr |
Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.
Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.
Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
100kJ 24kcal |
477kJ 114kcal |
Tuky | 0.03g | 0.15g |
Sacharidy | 5.40g | 25.71g |
Bílkoviny | 0.15g | 0.73g |