Flag

Cibulová omáčka

asi 4 sklenice (á 375 ml)
Jednoduché
30
Cibulová omáčka je deální ke grilování. Připravíte jí jednoduše s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker. Vyzkoušejte!
Přísady
Příprava
Náš tip
Cibulová omáčka se výborně hodí ke grilovaným masům, paštikám a tvrdým sýrům.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gcibule bílá
500 gcibule červená
2 PLolivový olej
1 zarovnaná KLsůl
1 PLcukr
1 ksjablko oloupané nastrouhané
150 mlocet červený vinný
150 mlčervené víno
2 zarovnaná KLzázvor mletý
2 ksčesnek prolisované stroužky
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
300 gcukr
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Cibulová omáčka se výborně hodí ke grilovaným masům, paštikám a tvrdým sýrům.