COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Cibulová omáčka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Cibulová omáčka je deální ke grilování. Připravíte jí jednoduše s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker. Vyzkoušejte!

asi 4 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Cibulová omáčka

Přísady:

500 g cibule bílá
500 g cibule červená
2 PL olivový olej
1 zarovnaná KL sůl
1 PL cukr
1 ks jablek oloupané nastrouhané
150 ml ocet červený vinný
150 ml červené víno
2 zarovnaná KL zázvor mletý
2 ks česnek prolisované stroužky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
300 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Cibulová omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100 kJ
24 kcal
477 kJ
114 kcal
Tuky 0.03 g 0.15 g
Sacharidy 5.40 g 25.71 g
Bílkoviny 0.15 g 0.73 g