COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Cibulová omáčka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Cibulová omáčka je deální ke grilování. Připravíte jí jednoduše s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker. Vyzkoušejte!

asi 4 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Cibulová omáčka

Přísady:

500 g cibule bílá
500 g cibule červená
2 PL olivový olej
1 zarovnaná KL sůl
1 PL cukr
1 ks jablek oloupané nastrouhané
150 ml ocet červený vinný
150 ml červené víno
2 zarovnaná KL zázvor mletý
2 ks česnek prolisované stroužky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
300 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu omáčky cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme a opečeme dozlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme nastrouhané jablko a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Přidáme ocet a víno a necháme zredukovat (odpařit). Nakonec přidáme zázvor a česnek.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem a povaříme ještě asi 5 minut.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Cibulová omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100 kJ
24 kcal
477 kJ
114 kcal
Tuky 0.03 g 0.15 g
Sacharidy 5.40 g 25.71 g
Bílkoviny 0.15 g 0.73 g