COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Citrusová marmeláda s levandulí

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

chuť Provensálska

O nás 4 sklenic (á 350 ml)

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Citrusová marmeláda s levandulí

Přísady:

500 g pomeranč (filátka z dužiny)
500 g citrón (filátka z dužiny)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 zarovnaná KL levandulové kvítky sušené

preparation

příprava

1

Na přípravu marmelády vložíme do velkého hrnce filátka z pomarančů a citrónů. Přidáme obsah balení Gelfixu smíchaný s 2 PL cukru. Za stáleho míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbylý cukr, vanilínový cukr, kyselinu citrónovou a citrónovou kůru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Přidáme levanduli a odstavíme. Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě svařené marmelády. Když je po vychladnutí marmeláda málo tuhá, vmícháme do ní ještě 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek