COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládový dort s jahodami

Originální čokoládový dort s Holandským kakaem Dr. Oetker a jemným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Skutečně svátečný!  

O nás 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový dort s jahodami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 18 cm)
dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

2 ks bílek 3x
2 ks žloutek 3x
2 zarovnaná PL cukr 3x
3 zarovnaná PL mouka polohrubá 3x
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker 3x
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker 3x

Na krém:

100 g čokoláda hořká
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změklé
180 g moučkový cukr
1 KL Aroma rumové Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobení:

100 g jahody čerstvé

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Tento postup na těsto opakujeme ještě 2 x. Korpusy necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni čokoládu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme čokoládu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a aroma a vyšleháme dohladka. Povrch korpusů potřeme džemem. Na jeden korpus naneseme 1/3 krému a 1/2 na plátky nakrájených jahod. Zakryjeme druhým korpusem, naneseme 1/3 krému a 1/2 nakrájených jahod. Zakryjeme třetím korpusem a potřeme povrch zbylým krémem a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme jahodami. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový dort s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1892kJ
452kcal
938kJ
224kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek