Čokoládový dort s jahodami

(0)
4 10 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální čokoládový dort s Holandským kakaem Dr. Oetker a jemným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Skutečně svátečný!

asi 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Čokoládový dort s jahodami

Na těsto:

2 ks bílek 3x
2 ks žloutek 3x
2 zarovnaná PL cukr 3x
3 zarovnaná PL mouka polohrubá 3x
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker 3x
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker 3x

Na krém:

100 g čokoláda hořká
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změklé
180 g moučkový cukr
1 KL Aroma rumové Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobení:

100 g jahody čerstvé

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Tento postup na těsto opakujeme ještě 2 x. Korpusy necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni čokoládu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme čokoládu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a aroma a vyšleháme dohladka. Povrch korpusů potřeme džemem. Na jeden korpus naneseme 1/3 krému a 1/2 na plátky nakrájených jahod. Zakryjeme druhým korpusem, naneseme 1/3 krému a 1/2 nakrájených jahod. Zakryjeme třetím korpusem a potřeme povrch zbylým krémem a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme jahodami. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový dort s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1888 kJ
451 kcal
934 kJ
223 kcal
Tuky 26.11 g 12.93 g
Sacharidy 49.78 g 24.64 g
Bílkoviny 4.20 g 2.08 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám