COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Domácí kváskový chléb

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý, doma upečený, chléb s lehce nakyslou kváskovou chutí a vůní s Žitným kváskem Dr. Oetker.

1 ks

střední obtížnost 20 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Domácí kváskový chléb

Na těsto:

150 g žitná mouka
350 g hladká mouka pšeničná
1,5 KL sůl
1 zarovnaná KL cukr
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
400 ml voda vlažná

Na potření a posypání:

trochu voda
kmín nebo různá semínka

Ještě potřebujeme:

forma chlebová (30 x 11 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ve větší míse smícháme obě mouky se solí, cukrem, droždím a kváskem.  Postupně přidáváme vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto a důkladně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi  hodinu na teplém místě vykynout. Po vykynutí ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy vyložené papírem na pečení.

2

Povrch potřeme vodou, posypeme semínky nebo kmínem a podélně nařízneme ostrým nožem. Chléb necháme ještě hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Plynová trouba: 220 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Poté snížíme teplotu a pečeme dalších 30 minut.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: asi 30 minut

4

Chléb vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Domácí kváskový chléb

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 7390 kJ
1765 kcal
791 kJ
189 kcal
Tuky 7.65 g 0.82 g
Sacharidy 378.20 g 40.49 g
Bílkoviny 58.85 g 6.30 g