Flag

Domácí rohlíky

10 - 12 kusů
Jednoduché
30
Domácí rohlíky můžete servírovat čerstvé k snídani díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na kynuté těsto
500 ghladká mouka
130 mlmléko plnotučné nebo polotučné
130 - 140 mlvoda vlažná
40 gmáslo (změklé nebo rozpuštěné)
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 KLcukr krupice
2 KLsůl mořská
voda na postříkání
Na posyp
mák
kmín
sůl hrubozrnná
Ještě potřebujeme
plech na pečení
papír na pečení
váleček
rádýlko nebo karta
rozprašovač na vodu
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, následně vmícháme sůl a cukr. Přilijeme směs mléka a vlažné vody, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí můžeme jednou propracovat.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 10-12 stejných kousků. Každý kousek těsta vyválíme do trojúhelníku a stočíme do rohlíku. Poskládáme na plech vyložený papírem na pečení, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.

3

Vykynuté rohlíky postříkáme vodou a posypeme mákem, kmínem či solí. Dáme péct do vyhřáté trouby na 240-250 stupňů asi na 15-16 minut.

Doba pečení: 15 - 16 minut

Elektrická trouba: 240 °C

4

Ihned po vytažení z trouby pečivo znovu postříkáme vodou, zůstane tak lesklé.