COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňovo-hruškový džem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s jemnou chutí vanilky připravený za pomoci Kyselina citrónová Dr. Oetker

4 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňovo-hruškový džem

Přísady:

500 g dýně Hokkaido (neloupaná, očistěná a nakrájaná na malé kousky)
500 g hrušky zralé (očistené a nakrájané na malé kousky)
100 ml voda
0,5 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
150 ml džus pomerančový
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
4 ks sklenice vč. víček

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, hrušky a lusk. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Vyjmeme lusk a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme pomerančový džus a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Dýňovo-hruškový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 67 kJ
16 kcal
310 kJ
74 kcal
Tuky 0.05 g 0.24 g
Sacharidy 4.13 g 18.79 g
Bílkoviny 0.16 g 0.71 g