COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Skvělý džem pro labužníky z dýně Hokkaido a Gelfixu Super 2:1 Dr. Oetker si můžete jednoduše připravit i Vy. Vyzkoušejte!

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňový džem

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér

Přísady:

1 kg dýně Hokkaido (očistěná a nakrájená na malé kousky)
200 ml voda
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr
2 zarovnaných KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 KL Aroma ananas Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni s vodou a asi 20 minut ji vaříme doměkka. Dýni necháme zchladnout a poté ji pomocí ponorného mixéru rozmixujeme.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce k dýni. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu a aroma a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme a džem plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek