COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňový džem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělý džem pro labužníky z dýně Hokkaido a Gelfixu Super 2:1 Dr. Oetker si můžete jednoduše připravit i Vy. Vyzkoušejte!

asi 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňový džem

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér

Přísady:

1 kg dýně Hokkaido (očistěná a nakrájená na malé kousky)
200 ml voda
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr
2 zarovnaných KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 KL Aroma ananas Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni s vodou a asi 20 minut ji vaříme doměkka. Dýni necháme zchladnout a poté ji pomocí ponorného mixéru rozmixujeme.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce k dýni. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu a aroma a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme a džem plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Dýňový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 80 kJ
19 kcal
565 kJ
135 kcal
Tuky 0.01 g 0.06 g
Sacharidy 4.64 g 33.17 g
Bílkoviny 0.09 g 0.64 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek