Flag

Džem kiwi a jablko

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Nejlepší domácí kiwi džem z Pektinu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
900 gkiwi zralé
1 ksjablko zelené
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
500 gcukr
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce kiwi a nastrouhané jablko. Pomocí ponorného mixéru ovoce rozmixujeme. Přidáme Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut. Vmícháme kyselinu citrónovou.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.