COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Džem z pečených hrušek s kořením

Chutný džem z plodů podzimu si rychle a jednoduše připravíte i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

O nás 8 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Džem z pečených hrušek s kořením

Přísady:

2 kg hrušky zralé (oloupané a nakrájené na malé kostky)
1 zarovnaná KL skořice mletá
10 kusů hřebíček
2 ks badyán
špetka muškátový oříšek
100 ml citrónová šťáva
50 ml rum
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pektin Dr. Oetker
700 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme skořicí. Přidáme hřebíček, badyán a muškátový oříšek a vložíme do trouby péct na 175°C asi 20 minut. Poté necháme vychladnout, vybereme hřebíčky a badyán. Polovinu hrušek vložím do hrnce a ponorným mixérem je rozmixujeme. Přidáme zbytek hrušek, citrónovou šťávu, rum, kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek