Flag

HRK-HRK OLÉ Brusinkové trojhránky

asi 24 porcí
Jednoduché
40
jemné a osvěžující
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Přísady

Na těsto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
270 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
120 gcukr
3 ksvejce slepičí
125 gmáslo nebo margarínu rozpuštěného
100 mlmléko polotučné
Na náplň
400 gbrusinkový kompot (po odkapání)
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
50 gčokoláda hořká strouhané
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta rozpustíme polevu podle návodu na obale. Do uzavíratelné mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, vejce, máslo nebo margarín a mléko. Mísu uzavřeme víkem a několikrát protřepeme, tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do těsta. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a polijeme rozpuštěnou polevou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme na plechu vychladnout.

3

Na přípravu náplně nalijeme do očištěné uzavíratelné mísy kompot. Přilijeme smetanu, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplní potřeme vychladlý korpus.