COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hroznoví šneci

Sladká tečka z kynutého těsta s použitím Droždí Dr.Oetker a dokonalou kombinací Zlatého klasu Dr.Oetker

O nás 16 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Hroznoví šneci

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

75 ml mléko polotučné vlažné
70 g máslo
375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
50 g cukr

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
25 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
1 ks vejce
250 g hroznové víno bez pecek

Na potření:

3 zarovnaná PL džem meruňkový

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě vykynout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem, Zlatým klasem a vejcema metličkou vymícháme dohladka.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdelník 30x50 cm. Na těsto naneseme náplň a posypeme očištěným hroznovým vínem. Plát zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílů. Díly přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 Minuty

4

Na potření v kastrůlku zahřejeme džem a horké šněky jím pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Hroznoví šneci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 766kJ
183kcal
959kJ
229kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek