COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hroznoví šneci

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sladká tečka z kynutého těsta s použitím Droždí Dr.Oetker a dokonalou kombinací Zlatého klasu Dr.Oetker

asi 16 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Hroznoví šneci

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

75 ml mléko polotučné vlažné
70 g máslo
375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
50 g cukr

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
25 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
1 ks vejce
250 g hroznové víno bez pecek

Na potření:

3 zarovnaná PL džem meruňkový

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě vykynout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem, Zlatým klasem a vejcema metličkou vymícháme dohladka.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdelník 30x50 cm. Na těsto naneseme náplň a posypeme očištěným hroznovým vínem. Plát zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílů. Díly přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 minut

4

Na potření v kastrůlku zahřejeme džem a horké šněky jím pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Hroznoví šneci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 766 kJ
183 kcal
959 kJ
229 kcal
Tuky 5.11 g 6.39 g
Sacharidy 29.64 g 37.05 g
Bílkoviny 5.44 g 6.79 g