COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškovo-jablečný džem s karamelem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento nevšední džem ale i mnoho dalších skvělých ovocných pochoutek. Želírování s Dr. Oetker je tak jednoduché.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-jablečný džem s karamelem

Přísady:

500 g hrušky (čistá hmotnost)
350 g jablka (čistá hmotnost)
500 g cukr
150 ml šťáva jablečná čirá
1 balíček Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Hrušky a jablka oloupeme, najemno pokrájíme a navážíme 500 g hrušek a 350 g jablek. Ve velkém hrnci ohřejeme 250 g cukru a na středním ohni necháme zkaramelizovat do zlatova. Hrnec odstavíme ze sporáku.

2

Ovoce, jablečnou šťávu a kyselinu citrónovou přidáme ke karamelu. ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru, přidáme do hrnce a vše dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme 1 minutu. Přidáme zbývající cukr, přivedeme do varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek