COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo růžový sirup

Chutný sirup nejen pro romantické duše si rychle a jednoduše můžete připravit i Vy pomocí Cukru na sirup Dr. Oetker.

O nás 1 litr

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo růžový sirup

Přísady:

500 g jahody očištěné a rozmixované
růže chemicky neošetřené - 10 květů
šťáva z jedné limetky
100 ml řůžové víno
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme květy růží, šťávu z limetky, víno a cukr na sirupy a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo růžový sirup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 289kJ
69kcal
285kJ
68kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek