COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo růžový sirup

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutný sirup nejen pro romantické duše si rychle a jednoduše můžete připravit i Vy pomocí Cukru na sirup Dr. Oetker.

asi 1 litr

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo růžový sirup

Přísady:

500 g jahody očištěné a rozmixované
růže chemicky neošetřené - 10 květů
šťáva z jedné limetky
100 ml řůžové víno
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme květy růží, šťávu z limetky, víno a cukr na sirupy a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo růžový sirup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 289 kJ
69 kcal
285 kJ
68 kcal
Tuky 0.00 g 0.00 g
Sacharidy 0.73 g 0.73 g
Bílkoviny 0.00 g 0.00 g