Flag

Jahodovo rybízový sirup

asi 2000 mililitrů
Jednoduché
40
Pravé letní osvěžení z ovoce ze zahrádky. Chutný domácí sirup si můžete jednoduše připravit i Vy pomocí Sirupfixu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sirup ředíme studenou vodou. Doporučujeme podávat s ledem a s kousky jahod a rybízu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjahody očištěné a rozmixované
500 grybíz červený očištěný a rozmixovaný
500 - 600 mlvoda
1000 gcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu jahody a rybíz vložíme do hrnce, rozmixujeme a přidáme 500–600 ml vody. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 až 10 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr smíchaný se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Náš tip

  • Sirup ředíme studenou vodou. Doporučujeme podávat s ledem a s kousky jahod a rybízu.