COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rybízový džem - klasický

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lehce pikantní chuť

asi 4 sklenice

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

Na džem:

700 g jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
300 g rybíz červený očištěného a zbaveného stonku
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnici promícháme jahody a červený rybíz. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme .

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených šroubovacích sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě, sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice s klasickými víčky neotáčíme).

4

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 21 kJ
5 kcal
147 kJ
35 kcal
Tuky 0.05 g 0.35 g
Sacharidy 1.42 g 10.96 g
Bílkoviny 0.12 g 0.91 g