COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rybízový džem - klasický

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lehce pikantní chuť

O nás 4 sklenice

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

Na džem:

700 g jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
300 g rybíz červený očištěného a zbaveného stonku
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnici promícháme jahody a červený rybíz. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme .

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených šroubovacích sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě, sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice s klasickými víčky neotáčíme).

4

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 21kJ
5kcal
147kJ
35kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 1.42g 10.96g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek